CE-JELOLES.HU

avagy egyszerűen, közérthetően minden, amit a CE jelölésről tudni kell

Létrehoztunk egy külön oldalt, a ce-jeloles.hu-t, amelynek célja, hogy összefoglaljuk Számodra a CE jelöléssel kapcsolatos alapvető fontosságú és általános információkat.

Ezen az oldalon lépésről lépésre áttekintjük a CE jelölés menetének minden állomását, röviden bemutatjuk az adott lépéssel kapcsolatos legszükségesebb ismereteket, amelyek alapján képes leszel átlátni a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy önállóan is le tudja majd bonyolítani a teljes jelölési folyamatot. Igyekeztünk csak a gyakorlati szempontból lényeges dolgokra koncentrálni!

A  CE JELÖLÉSÉRŐL MINDEN INFORMÁCIÓ EGY HELYEN!

Ezt az oldalt a SAASCO csapata azért hozta létre, hogy megpróbáljon a CE jelöléssel kapcsolatban minden olyan információt összegyűjteni egy helyre, ami hasznos lehet Neked! 
Ha van olyan kérdésed, amire nem találtál választ, küldd el azt nekünk e-mailben!
Elérhetőségeinket a Kapcsolat menüpont alatt találod.

 

Tisztázzunk néhány alapkérdést!

A CE (Conformité Européenne = európai megfelelőség) jelölés tulajdonképpen egy jelzés a hatóságok felé arról, hogy a termék megfelel a rá vonatkozó követelményeknek. Ez részletesebben annyit jelent, hogy Te gyártóként vagy a termék Európai Unión belüli első forgalmazójaként ismered ezeket a követelményeket, a termék tervezése, gyártása során figyelembe is vetted ezeket, és mindezt igazolni is tudod.

A CE jelölési folyamat elvégzése alapvetően a „gyártó” kötelezettsége a „forgalomba hozatal” előtt! De vigyázat! A „gyártó” és a „forgalomba hozatal” fogalma jóval bővebb, mint ahogy azt általában használjuk! Lehet, hogy anélkül, hogy sejtenés, már Te is „gyártónak" minősülsz és „forgalomba hoztál” egy CE jelölésre kötelezett termékeket?

Az itt összegyűjtött információk jelentős mértékben hozzá fognak járulni ahhoz, hogy tájékozottabban mozoghass a CE jelölés világában, és egyenrangú, hozzáértő félként tudj adott esetben tárgyalni a különböző tanúsító szervezetekkel, tanácsadókkal, vagy akár a hatóságokkal is!

További szakmai oldalaink:

SAASCOmachine szakmai oldala a 
gepek-ce-jelolese.hu
Látogasd meg a további részletekért!

A SAASCOMed szakmai oldala a 
ce-meddev.hu
Látogasd meg a további részletekért