AlapokA tény-folyamatok elemzése és az optimalizált terv-folyamatok leírása az alapja minden üzleti folyamat - fejlesztési projektnek. A kidolgozott modellek megteremtik a szükséges áttekinthetőséget, láthatóvá teszik az optimalizálási lehetőségeket. A folyamatmodellek elkészítése elengedhetetlennek ítéljük bármely menedzsment rendszer, illetve integrált informatikai rendszer kiépítése, bevezetése előtt!

Az üzleti folyamatok kis léptékű, optimalizáló fejlesztése (BPI - business process improvement) a hatékonyságnövelést és az erőforrás-gazdálkodás javítását szolgálja. Itt a hangsúly a veszteségek, javítási lehetőségek feltárásán, majd a kritikus pontok fejlesztésén van.

Az üzleti folyamatok teljeskörű átstruktúrálásának (BPR - business process reengineering) célja az értékteremtő folyamatok megreformálása, amely hosszútávú stratégiai döntésen kell, hogy alapuljon. A gazdasági megfontolások mellett a piaci környezet, jogszabályi változások, vagy akár a technológiai fejlődés is rákényszerítheti a szervezeteket a működési folyamataik alapvető átgondolására. A BPR projektek célja a hosszútávú stabilitás, versenyképesség biztosítása a belső folyamatok átszervezése által. Ez általában az informatikai lehetőségek széleskörű kiaknázását igényli.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

  • Minőségtervek készítése (ISO 10005)
  • Stratégiai menedzsment
  • Menedzsment rendszerek kiépítése, bevezetése
  • Auditálás, átvilágítás
  • Gyártásellenőrzési rendszerek kialakítása